
Składniki
100 gramów
4 łyżki
null
null
2 łyżki
1 szklanka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, wymieszaj z przyprawami i białym winem.
Krok 2
Filety umyj i oczyść, następnie włóż do marynaty na godzinę.
Krok 3
Przed pieczeniem oczyść delikatnie z marynaty i piecz 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej