Florentynki słonecznikowe w karmelu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

0.3 szklanki

0.3 szklanki

0.3 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wodę i cukier podgrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.

Krok 2

Gotować jeszcze przez 10 min., aż nabierze złotego koloru.

Krok 3

Zdjąć z ognia, ostrożnie wlewać śmietanę, mieszając tak, aby połączyła się z karmelem.

Krok 4

Do małych foremek nasypać warstwę słonecznika, zalać karmelem.

Krok 5

Zapiekać w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 7-10 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Florentynki słonecznikowe w karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej