Francuskie bezy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

86 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw przesiej przez sitko cukier puder, posmaruj formę olejem i daj na nią pergamin.

Krok 2

Ubij białka.

Krok 3

Gdy już będą ubite powoli wsypuj cukier.

Krok 4

Następnie dodaj cukier puder i miksuj.

Krok 5

Wsyp łyżeczkę mąki ziemniaczanej i wlej sok z cytryny.

Krok 6

Piec w temperaturze 120 C około 40 minut.

1

Opinie o przepisie

  • oliwia borsuk

    oliwia borsuk , 23.11.2015

    pyszne bezy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie bezy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej