
Składniki
2 sztuki
1 ziarno
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęsie żołądki oczyść, posól i odstaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia cebulę pokrój w plastry. Smalec rozpuść.
Krok 3
Do żaroodpornego naczynia włóż cebulę, posolone żołądki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Zalej rozpuszczonym smalcem.
Krok 5
Duś przez godzinę w temperaturze 120 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej