Gęsie żołądki pieczone w smalcu – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie żołądki w smalcu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęsie żołądki oczyść, posól i odstaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia cebulę pokrój w plastry. Smalec rozpuść.

Krok 3

Do żaroodpornego naczynia włóż cebulę, posolone żołądki, liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Zalej rozpuszczonym smalcem.

Krok 5

Duś przez godzinę w temperaturze 120 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

Zobacz również