
Składniki
2 sztuki
1 ziarno
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęsie żołądki oczyść, posól i odstaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia cebulę pokrój w plastry. Smalec rozpuść.
Krok 3
Do żaroodpornego naczynia włóż cebulę, posolone żołądki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Zalej rozpuszczonym smalcem.
Krok 5
Duś przez godzinę w temperaturze 120 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej