
Składniki
2 sztuki
1 ziarno
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gęsie żołądki oczyść, posól i odstaw na noc.
Krok 2
Następnego dnia cebulę pokrój w plastry. Smalec rozpuść.
Krok 3
Do żaroodpornego naczynia włóż cebulę, posolone żołądki, liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 4
Zalej rozpuszczonym smalcem.
Krok 5
Duś przez godzinę w temperaturze 120 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























