Gęsie żołądki pieczone w smalcu – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie żołądki w smalcu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 ziarno

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gęsie żołądki oczyść, posól i odstaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia cebulę pokrój w plastry. Smalec rozpuść.

Krok 3

Do żaroodpornego naczynia włóż cebulę, posolone żołądki, liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 4

Zalej rozpuszczonym smalcem.

Krok 5

Duś przez godzinę w temperaturze 120 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie żołądki w smalcu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

Zobacz również