
Składniki
3 łyżki
200 gramów
5 sztuk
75 gramów
140 gramów
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło rozpuść z czekoladą.
Krok 2
Jaja ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę.
Krok 3
Wszystko wymieszaj, po czym włóż ciasto do wysmarowanych masłem foremek.
Krok 4
Oprósz bułką tartą. Piecz 4 minuty w temperaturze 240 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej