Babeczki czekoladowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

140 gramów

3 łyżki

5 sztuk

75 gramów

150 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść z czekoladą.

Krok 2

Jaja ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, po czym włóż ciasto do wysmarowanych masłem foremek.

Krok 4

Oprósz bułką tartą. Piecz 4 minuty w temperaturze 240 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej