Babeczki czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

200 gramów

5 sztuk

75 gramów

140 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść z czekoladą.

Krok 2

Jaja ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, po czym włóż ciasto do wysmarowanych masłem foremek.

Krok 4

Oprósz bułką tartą. Piecz 4 minuty w temperaturze 240 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej