Babeczki czekoladowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

200 gramów

5 sztuk

75 gramów

140 gramów

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozpuść z czekoladą.

Krok 2

Jaja ubij z cukrem, a następnie dodaj mąkę.

Krok 3

Wszystko wymieszaj, po czym włóż ciasto do wysmarowanych masłem foremek.

Krok 4

Oprósz bułką tartą. Piecz 4 minuty w temperaturze 240 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej