Gram masala - przyprawa rodem z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gram masala - przyprawa rodem z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

0.75 łyżeczki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchą patelnię wsyp kolendrę, kardamon, kmin rzymski, pieprz, goździki i ciągle mieszając podgrzewaj przez 2-3 minuty.

Krok 2

Pod koniec prażenia wsyp pozostałe przyprawy i wszystko wymieszaj.

Krok 3

Po zdjęciu z ognia poczekaj do czasu, gdy przyprawy ostygną, a następnie całość zmiel w młynku. Przyprawę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej