Gram masala - przyprawa rodem z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gram masala - przyprawa rodem z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

0.75 łyżeczki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchą patelnię wsyp kolendrę, kardamon, kmin rzymski, pieprz, goździki i ciągle mieszając podgrzewaj przez 2-3 minuty.

Krok 2

Pod koniec prażenia wsyp pozostałe przyprawy i wszystko wymieszaj.

Krok 3

Po zdjęciu z ognia poczekaj do czasu, gdy przyprawy ostygną, a następnie całość zmiel w młynku. Przyprawę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej