Gram masala - przyprawa rodem z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gram masala - przyprawa rodem z Indii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

0.75 łyżeczki

10 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na suchą patelnię wsyp kolendrę, kardamon, kmin rzymski, pieprz, goździki i ciągle mieszając podgrzewaj przez 2-3 minuty.

Krok 2

Pod koniec prażenia wsyp pozostałe przyprawy i wszystko wymieszaj.

Krok 3

Po zdjęciu z ognia poczekaj do czasu, gdy przyprawy ostygną, a następnie całość zmiel w młynku. Przyprawę przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gram masala - przyprawa rodem z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej