Ryba w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w jogurcie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

8 łyżek

500 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na duże kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Plasterki cebuli podsmaż na oleju na złoto. Dodaj startą cebulę, garam masalę, paprykę i podgrzej przez ok. 3 minuty.

Krok 3

Włóż rybę wraz z jogurtem i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z ryżem posypane natką pietruszki i przybrane plastrami cytryny.

Krok 4

Następnie zalej jogurtem i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Połowę cebuli pokrój w cienkie plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i zmieszaj z imbirem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej