
Składniki
1 kilogram
3 łyżki
8 łyżek
500 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.25 łyżeczki
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę oczyść i pokrój na duże kawałki i posyp przyprawą Knorr.
Krok 2
Plasterki cebuli podsmaż na oleju na złoto. Dodaj startą cebulę, garam masalę, paprykę i podgrzej przez ok. 3 minuty.
Krok 3
Włóż rybę wraz z jogurtem i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z ryżem posypane natką pietruszki i przybrane plastrami cytryny.
Krok 4
Następnie zalej jogurtem i odstaw na 30 minut.
Krok 5
Połowę cebuli pokrój w cienkie plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i zmieszaj z imbirem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej