Ryba w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w jogurcie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

8 łyżek

500 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na duże kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Plasterki cebuli podsmaż na oleju na złoto. Dodaj startą cebulę, garam masalę, paprykę i podgrzej przez ok. 3 minuty.

Krok 3

Włóż rybę wraz z jogurtem i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z ryżem posypane natką pietruszki i przybrane plastrami cytryny.

Krok 4

Następnie zalej jogurtem i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Połowę cebuli pokrój w cienkie plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i zmieszaj z imbirem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej