Ryba w jogurcie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba w jogurcie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

3 łyżki

8 łyżek

500 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.25 łyżeczki

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę oczyść i pokrój na duże kawałki i posyp przyprawą Knorr.

Krok 2

Plasterki cebuli podsmaż na oleju na złoto. Dodaj startą cebulę, garam masalę, paprykę i podgrzej przez ok. 3 minuty.

Krok 3

Włóż rybę wraz z jogurtem i duś pod przykryciem 15 minut. Podawaj z ryżem posypane natką pietruszki i przybrane plastrami cytryny.

Krok 4

Następnie zalej jogurtem i odstaw na 30 minut.

Krok 5

Połowę cebuli pokrój w cienkie plasterki, a resztę zetrzyj na tarce i zmieszaj z imbirem.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba w jogurcie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej