tatar z łososia surowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tatar z łososia surowego

Autor: Agnieszka

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 mililitry

1 łyżeczka

20 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszkę z łososia zamarynować w soku z wyciśniętej cytryny ok 15 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem

Krok 2

Łososia pokroić w drobną kostkę, tak samo ogórki, grzybki, cebulkę. Wszystko wymieszać. Dodać sos sojowy, musztardę, pieprz, można ew. maggi, wymieszać.

Krok 3

Formować za pomocą pierścienia w kształcie koła, serduszka itp. Podawać z kaparami i marynowanym imbirem (jeśli ktoś lubi) oraz pieczywem tostowym.

Tagi:ŁOSOŚ
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej