tatar z łososia surowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tatar z łososia surowego

Autor: Agnieszka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 mililitry

1 łyżeczka

20 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszkę z łososia zamarynować w soku z wyciśniętej cytryny ok 15 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem

Krok 2

Łososia pokroić w drobną kostkę, tak samo ogórki, grzybki, cebulkę. Wszystko wymieszać. Dodać sos sojowy, musztardę, pieprz, można ew. maggi, wymieszać.

Krok 3

Formować za pomocą pierścienia w kształcie koła, serduszka itp. Podawać z kaparami i marynowanym imbirem (jeśli ktoś lubi) oraz pieczywem tostowym.

Tagi:ŁOSOŚ
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa z dyni
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej