tatar z łososia surowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tatar z łososia surowego

Autor: Agnieszka

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 mililitry

1 łyżeczka

20 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszkę z łososia zamarynować w soku z wyciśniętej cytryny ok 15 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem

Krok 2

Łososia pokroić w drobną kostkę, tak samo ogórki, grzybki, cebulkę. Wszystko wymieszać. Dodać sos sojowy, musztardę, pieprz, można ew. maggi, wymieszać.

Krok 3

Formować za pomocą pierścienia w kształcie koła, serduszka itp. Podawać z kaparami i marynowanym imbirem (jeśli ktoś lubi) oraz pieczywem tostowym.

Tagi:ŁOSOŚ
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Krówka
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej