tatar z łososia surowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tatar z łososia surowego

Autor: Agnieszka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 mililitry

1 łyżeczka

20 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszkę z łososia zamarynować w soku z wyciśniętej cytryny ok 15 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem

Krok 2

Łososia pokroić w drobną kostkę, tak samo ogórki, grzybki, cebulkę. Wszystko wymieszać. Dodać sos sojowy, musztardę, pieprz, można ew. maggi, wymieszać.

Krok 3

Formować za pomocą pierścienia w kształcie koła, serduszka itp. Podawać z kaparami i marynowanym imbirem (jeśli ktoś lubi) oraz pieczywem tostowym.

Tagi:ŁOSOŚ
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej