tatar z łososia surowego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tatar z łososia surowego

Autor: Agnieszka

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

50 gramów

1 sztuka

3 mililitry

1 łyżeczka

20 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuszkę z łososia zamarynować w soku z wyciśniętej cytryny ok 15 min. Następnie osuszyć papierowym ręcznikiem

Krok 2

Łososia pokroić w drobną kostkę, tak samo ogórki, grzybki, cebulkę. Wszystko wymieszać. Dodać sos sojowy, musztardę, pieprz, można ew. maggi, wymieszać.

Krok 3

Formować za pomocą pierścienia w kształcie koła, serduszka itp. Podawać z kaparami i marynowanym imbirem (jeśli ktoś lubi) oraz pieczywem tostowym.

Tagi:ŁOSOŚ
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tatar z łososia surowego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej