
Składniki
null
1 szklanka
null
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły opłucz, osusz i podziel na 20 różyczek i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.
Krok 2
Osącz, przestudź i przełóż na kawałek folii aluminiowej.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką i polej warzywa, oprósz startym serem i przyprawami.
Krok 4
Zawiń folię i piecz przez 15 minut na rozgrzanym ruszcie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej