Grillowane brokuły po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane brokuły po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 szklanka

null

2 łyżeczki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuły opłucz, osusz i podziel na 20 różyczek i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.

Krok 2

Osącz, przestudź i przełóż na kawałek folii aluminiowej.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką i polej warzywa, oprósz startym serem i przyprawami.

Krok 4

Zawiń folię i piecz przez 15 minut na rozgrzanym ruszcie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane brokuły po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej