
Składniki
null
1 szklanka
null
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły opłucz, osusz i podziel na 20 różyczek i obgotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie.
Krok 2
Osącz, przestudź i przełóż na kawałek folii aluminiowej.
Krok 3
Śmietanę wymieszaj z mąką i polej warzywa, oprósz startym serem i przyprawami.
Krok 4
Zawiń folię i piecz przez 15 minut na rozgrzanym ruszcie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej