Grzanki z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.

Krok 2

Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.

Krok 3

Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ragout z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej