
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null
2 łyżki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.
Krok 2
Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.
Krok 3
Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej