Grzanki z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.

Krok 2

Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.

Krok 3

Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej