
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
null
2 łyżki
null
null
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.
Krok 2
Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.
Krok 3
Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej