Grzanki z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.

Krok 2

Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.

Krok 3

Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej