Grzanki z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.

Krok 2

Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.

Krok 3

Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej