Grzanki z serem Mozzarella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki z serem Mozzarella

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

null

2 łyżki

null

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki i na każdą nałóż krążek pomidora i cebuli, oprósz solą, pieprzem, na wierzchu połóż plasterki sera.

Krok 2

Oliwki rozkrój na połówki i udekoruj wierzch grzanek, posyp świeżym, posiekanym tymiankiem.

Krok 3

Folię aluminiową natłuść i ułóż na niej grzanki, piecz przez kilka minut, aż ser się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki z serem Mozzarella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos świąteczny
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej