Indyjskie ciasto kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie ciasto kukurydziane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.

Krok 3

Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej