Indyjskie ciasto kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie ciasto kukurydziane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.

Krok 3

Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej