Indyjskie ciasto kukurydziane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie ciasto kukurydziane

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 łyżeczki

6 sztuk

1 szklanka

200 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.

Krok 3

Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie ciasto kukurydziane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety hetmańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej