
Składniki
1 szklanka
2 łyżeczki
6 sztuk
1 szklanka
200 gramów
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.
Krok 3
Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej