
Składniki
1 szklanka
2 łyżeczki
6 sztuk
1 szklanka
200 gramów
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składnik wrzuć do miski i dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Ciasto przelej do okrągłej formy i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 40-50 minut.
Krok 3
Ciasto jest nie tylko pyszne, ale również wspaniale pachnie
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej