Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75

1.2 litra

4 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.

Krok 2

Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.

Krok 3

Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.

Krok 4

Ostudź i zamroź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej