
Składniki
75
1.2 litra
4 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.
Krok 2
Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.
Krok 3
Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.
Krok 4
Ostudź i zamroź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej