
Składniki
75
1.2 litra
4 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.
Krok 2
Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.
Krok 3
Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.
Krok 4
Ostudź i zamroź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej