Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75

1.2 litra

4 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.

Krok 2

Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.

Krok 3

Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.

Krok 4

Ostudź i zamroź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kurczak tikka masala
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej