
Składniki
75
1.2 litra
4 sztuki
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.
Krok 2
Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.
Krok 3
Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.
Krok 4
Ostudź i zamroź.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej