Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75

1.2 litra

4 sztuki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj mleko z kardamonem, po czym zmniejsz ogień i gotuj około 1 godziny.

Krok 2

Kiedy będzie gotowe, wyjmij kardamon, dodaj cukier i rozgniecione pistacje i ziarenka kardamonu.

Krok 3

Wszystko wymieszaj tak by cukier się rozpuścił.

Krok 4

Ostudź i zamroź.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyjskie lody pistacjowo-kardamonowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej