
Składniki
8 sztuk
4 łyżki
0.75 litra
250 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 szczypty
3
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i marynatą Knorr. Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Dodaj udka i podsmaż je na złoto, po czym wyjmij do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
Na patelnię wlej bulion i zagotuj.
Krok 4
Cebulę, szczypiorek oraz czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir.
Krok 5
Następnie wrzuć ryż i gotuj, aż będzie miękki. Udka podawaj z ryżem obficie posypanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej