Udka Bombay - prosty przepis na udka po indyjsku | Przepisy.pl pixel

Udka Bombay

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

4 łyżki

0.75 litra

250 gramów

2 sztuki

3 sztuki

2 szczypty

3

3 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka natrzyj curry i marynatą Knorr. Odstaw na godzinę do lodówki.

Krok 2

Dodaj udka i podsmaż je na złoto, po czym wyjmij do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.

Krok 3

Na patelnię wlej bulion i zagotuj.

Krok 4

Cebulę, szczypiorek oraz czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir.

Krok 5

Następnie wrzuć ryż i gotuj, aż będzie miękki. Udka podawaj z ryżem obficie posypanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka Bombay - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej