
Składniki
8 sztuk
4 łyżki
0.75 litra
250 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 szczypty
3
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i marynatą Knorr. Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Dodaj udka i podsmaż je na złoto, po czym wyjmij do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
Na patelnię wlej bulion i zagotuj.
Krok 4
Cebulę, szczypiorek oraz czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir.
Krok 5
Następnie wrzuć ryż i gotuj, aż będzie miękki. Udka podawaj z ryżem obficie posypanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























