
Składniki
8 sztuk
4 łyżki
0.75 litra
250 gramów
2 sztuki
3 sztuki
2 szczypty
3
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka natrzyj curry i marynatą Knorr. Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 2
Dodaj udka i podsmaż je na złoto, po czym wyjmij do naczynia żaroodpornego. Piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.
Krok 3
Na patelnię wlej bulion i zagotuj.
Krok 4
Cebulę, szczypiorek oraz czosnek posiekaj, a imbir zetrzyj. Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę, czosnek oraz imbir.
Krok 5
Następnie wrzuć ryż i gotuj, aż będzie miękki. Udka podawaj z ryżem obficie posypanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej