Wołowina z pędami bambusa i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

16 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej