PRZEPISY.PL

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
16
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • 1 pęczek kolendry (razem z korzonkami)
  • ząbek czosnku
  • 500 g polędwicy wołowej
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 3 łyżki oleju
  • 250 g pędów bambusa
  • 100 g kiełków rzodkiewki
  • sól, pieprz
    • Krok 1

      Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    124
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    161
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    346
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    75
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe