Wołowina z pędami bambusa i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina z pędami bambusa i kolendrą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odetnij korzenie kolendry, przełóż je do moździerza i utłucz na papkę z czosnkiem, a potem wymieszaj z posiekanymi liśćmi. Polędwicę pokrój w cienkie (2 mm) płatki w poprzek włókien. Wymieszaj z pastą kolendrowo-czosnkową, zalej 2 łyżkami sosu rybnego. Przykryj przezroczystą folią kuchenną i wstaw na 3 godziny do lodówki. W woku rozgrzej olej i podsmaż pędy bambusa. Zalej je resztą sosu rybnego, a po minucie włóż mięso i smaż dalej, mieszając. Gdy wołowina pusci sok, włóż kiełki, podgrzewaj jeszcze chwilę, posól i popieprz do smaku. To danie wspaniale smakuje z ryżem basmati.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina z pędami bambusa i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej