Indyk w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w porach

Autor: kondzio932

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

20 dekagramów

200 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku gotujemy ryż. Następnie płuczemy pory, odcinamy białą część i kroimy w talarki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojonego pora, podsmażamy i posypujemy pieprzem.

Krok 2

Umytą pierś z indyka kroimy w kostkę i dokładamy do pora. Mieszamy 3 minuty, dodajemy śmietanę i solimy. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i pod przykryciem gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Z ugotowanego ryżu za pomocą miseczki robimy kobczyk, który układamy na talerzu i przyozdabiamy rozmarynem. Porcjujemy nasze danie, i układamy pokrojoną w ćwiartki figę. Życzę Smacznego! :))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej