Indyk w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w porach

Autor: kondzio932

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

20 dekagramów

200 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku gotujemy ryż. Następnie płuczemy pory, odcinamy białą część i kroimy w talarki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojonego pora, podsmażamy i posypujemy pieprzem.

Krok 2

Umytą pierś z indyka kroimy w kostkę i dokładamy do pora. Mieszamy 3 minuty, dodajemy śmietanę i solimy. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i pod przykryciem gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Z ugotowanego ryżu za pomocą miseczki robimy kobczyk, który układamy na talerzu i przyozdabiamy rozmarynem. Porcjujemy nasze danie, i układamy pokrojoną w ćwiartki figę. Życzę Smacznego! :))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej