Indyk w porach

Autor: kondzio932 kondzio932

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

20 dekagramów

1 szczypta

1 sztuka

200 gramów

40 dekagramów

2 sztuki

2 sztuki

50 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku gotujemy ryż. Następnie płuczemy pory, odcinamy białą część i kroimy w talarki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojonego pora, podsmażamy i posypujemy pieprzem.

Krok 2

Umytą pierś z indyka kroimy w kostkę i dokładamy do pora. Mieszamy 3 minuty, dodajemy śmietanę i solimy. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i pod przykryciem gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Z ugotowanego ryżu za pomocą miseczki robimy kobczyk, który układamy na talerzu i przyozdabiamy rozmarynem. Porcjujemy nasze danie, i układamy pokrojoną w ćwiartki figę. Życzę Smacznego! :))

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej