Indyk w porach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Indyk w porach

Autor: kondzio932

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

2 sztuki

1 sztuka

40 dekagramów

20 dekagramów

200 gramów

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początku gotujemy ryż. Następnie płuczemy pory, odcinamy białą część i kroimy w talarki. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojonego pora, podsmażamy i posypujemy pieprzem.

Krok 2

Umytą pierś z indyka kroimy w kostkę i dokładamy do pora. Mieszamy 3 minuty, dodajemy śmietanę i solimy. Całość dokładnie mieszamy, zmniejszamy ogień i pod przykryciem gotujemy jeszcze przez 5 minut.

Krok 3

Z ugotowanego ryżu za pomocą miseczki robimy kobczyk, który układamy na talerzu i przyozdabiamy rozmarynem. Porcjujemy nasze danie, i układamy pokrojoną w ćwiartki figę. Życzę Smacznego! :))

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Indyk w porach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej