Jabłka smażone z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka smażone z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej