Jabłka smażone z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka smażone z ryżem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 ziarna

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj na sypko.

Krok 2

Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.

Krok 4

Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka smażone z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej