
Składniki
2 ziarna
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko.
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej