Składniki
2 ziarna
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko.
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej