
Składniki
2 ziarna
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj na sypko.
Krok 2
Jabłka obierz ze skórki i zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na patelni rozpuść 2 łyżki tłuszczu, a następnie dodaj jabłka, sok z cytryny i przyprawy. Podsmaż.
Krok 4
Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej