
Składniki
5 sztuk
80 gramów
80 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej