
Składniki
5 sztuk
80 gramów
80 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej