Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

80 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej