Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

80 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej