Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

34

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

80 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
11 osób ogląda przepis:
Ciasto biszkoptowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej