Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą

Autor: joanna dereszowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

80 gramów

80 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować, wystudzić, obrać i przekroić na pół. Jedno z jajek posiekać. Cebulkę drobno posiekać. Mięso ryb rozłożyć w dwóch naczyniach, do każdego dodać połowę posiekanego jajka, połowę cebuli i po łyżce majonezu. Z połówek jajek wyjąć żółtka i także dorzucić po równo do obu naczyń. Wszystko dokładnie rozgnieść widelcem i wymieszać. Do makreli dodać łyżeczkę keczupu, a do pstrąga sos worcestershire. Za pomocą dużej łyżki formować gałki i nakładać je na połówki jajek. Następnie udekorować kiełkami oraz pokrojonym paluszkiem surimi i krewetkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Jajka faszerowane pstrągiem i makrelą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej