Jajka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po chińsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

12 sztuk

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj. Do naczynia z 2 litrami wody wsyp sól, herbatę, skórkę z mandarynki, i zagotowuj.

Krok 2

Do wrzącej wody włóż jajka i trzymamy pod przykryciem przez 2 godziny – na najmniejszym ogniu.

Krok 3

Przygotuj tosty w opiekaczu, posmaruj każdą stronę masłem. Jajka wyjmij pokrój wzdłuż i ułóż na gorących grzankach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
136 osób ogląda przepis:
Spaghetti z owocami morza
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej