Jajka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po chińsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

12 sztuk

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj. Do naczynia z 2 litrami wody wsyp sól, herbatę, skórkę z mandarynki, i zagotowuj.

Krok 2

Do wrzącej wody włóż jajka i trzymamy pod przykryciem przez 2 godziny – na najmniejszym ogniu.

Krok 3

Przygotuj tosty w opiekaczu, posmaruj każdą stronę masłem. Jajka wyjmij pokrój wzdłuż i ułóż na gorących grzankach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pierś z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej