Jajka po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka po chińsku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 sztuki

1 łyżeczka

12 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotuj. Do naczynia z 2 litrami wody wsyp sól, herbatę, skórkę z mandarynki, i zagotowuj.

Krok 2

Do wrzącej wody włóż jajka i trzymamy pod przykryciem przez 2 godziny – na najmniejszym ogniu.

Krok 3

Przygotuj tosty w opiekaczu, posmaruj każdą stronę masłem. Jajka wyjmij pokrój wzdłuż i ułóż na gorących grzankach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak z kulkami ryżowymi
czas przygotowania
80 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej