Składniki
6 sztuk
0.5 sztuki
1 łyżeczka
12 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj. Do naczynia z 2 litrami wody wsyp sól, herbatę, skórkę z mandarynki, i zagotowuj.
Krok 2
Do wrzącej wody włóż jajka i trzymamy pod przykryciem przez 2 godziny – na najmniejszym ogniu.
Krok 3
Przygotuj tosty w opiekaczu, posmaruj każdą stronę masłem. Jajka wyjmij pokrój wzdłuż i ułóż na gorących grzankach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej