
Składniki
6 sztuk
0.5 sztuki
1 łyżeczka
12 sztuk
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj. Do naczynia z 2 litrami wody wsyp sól, herbatę, skórkę z mandarynki, i zagotowuj.
Krok 2
Do wrzącej wody włóż jajka i trzymamy pod przykryciem przez 2 godziny – na najmniejszym ogniu.
Krok 3
Przygotuj tosty w opiekaczu, posmaruj każdą stronę masłem. Jajka wyjmij pokrój wzdłuż i ułóż na gorących grzankach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej