
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
12 sztuk
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Krok 2
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczyce i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Krok 3
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,nadtłuc skorupki,tak żeby popękały.
Krok 4
Wywar ostudzić.
Krok 5
Jajka przełożyć do dużego słija,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu 2-3 dni.
Krok 6
Podawać z chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej