
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
12 sztuk
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Krok 2
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczyce i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Krok 3
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,nadtłuc skorupki,tak żeby popękały.
Krok 4
Wywar ostudzić.
Krok 5
Jajka przełożyć do dużego słija,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu 2-3 dni.
Krok 6
Podawać z chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej