
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
12 sztuk
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Krok 2
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczyce i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Krok 3
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,nadtłuc skorupki,tak żeby popękały.
Krok 4
Wywar ostudzić.
Krok 5
Jajka przełożyć do dużego słija,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu 2-3 dni.
Krok 6
Podawać z chrzanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























