Jajka w pikantnej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w pikantnej marynacie

Autor:

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

12 sztuk

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obrać,pokroić w plasterki.

Krok 2

Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczyce i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.

Krok 3

Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,nadtłuc skorupki,tak żeby popękały.

Krok 4

Wywar ostudzić.

Krok 5

Jajka przełożyć do dużego słija,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu 2-3 dni.

Krok 6

Podawać z chrzanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w pikantnej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Camembert w panierce
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej