
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
180 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki. Dymkę i kolendrę posiekaj.
Krok 2
Tortille podgrzej na patelni teflonowej bez tłuszczu, skrop wodą delikatnie,
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Porozkładaj na tortilli.
Krok 4
Jajka usmaż, żółtko ma być miękkie. Przełóż na tortillę.
Krok 5
Na każdej tortilli ułóż awokado, ser i salsę posyp kolendrą i dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej