
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
4 sztuki
2 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
180 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z awokado usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki. Dymkę i kolendrę posiekaj.
Krok 2
Tortille podgrzej na patelni teflonowej bez tłuszczu, skrop wodą delikatnie,
Krok 3
Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Porozkładaj na tortilli.
Krok 4
Jajka usmaż, żółtko ma być miękkie. Przełóż na tortillę.
Krok 5
Na każdej tortilli ułóż awokado, ser i salsę posyp kolendrą i dymką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej