Jajka w stylu Jalisco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w stylu Jalisco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

180 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z awokado usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki. Dymkę i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Tortille podgrzej na patelni teflonowej bez tłuszczu, skrop wodą delikatnie,

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Porozkładaj na tortilli.

Krok 4

Jajka usmaż, żółtko ma być miękkie. Przełóż na tortillę.

Krok 5

Na każdej tortilli ułóż awokado, ser i salsę posyp kolendrą i dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej