Jajka w stylu Jalisco przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w stylu Jalisco

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

180 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z awokado usuń pestki. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sokiem z limonki. Dymkę i kolendrę posiekaj.

Krok 2

Tortille podgrzej na patelni teflonowej bez tłuszczu, skrop wodą delikatnie,

Krok 3

Kiełbasę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Porozkładaj na tortilli.

Krok 4

Jajka usmaż, żółtko ma być miękkie. Przełóż na tortillę.

Krok 5

Na każdej tortilli ułóż awokado, ser i salsę posyp kolendrą i dymką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w stylu Jalisco - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej