Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Jogurt naturalny z musem malinowym i pistacjami
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 szklanka
2 łyżki
1 łyżeczka
1 garść
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt naturalny pokryj musem z mrożonych malin zmiksowanych z cukrem.

Krok 2
Posyp całość posiekanymi pistacjami. Podawaj z listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potas, fosfor, wapń, miedź, witamina B2, witamina B12, witamina C.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej