
Składniki
600 gramów
400 gramów
300 gramów
280 gramów
4 łyżeczki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Owoce umyć. Truskawki i borówki zmiksować na gładką masę.

Krok 2
Do przeźroczystej szklanki wkroić banana, a następnie wlać połowę opakowania jogurtu. Posypać jogurt płatkami owsianymi. Potem wlać masę owocową. Na wierzch dodać resztę jogurtu. Całość posypać nasionami chia. W ramach dekoracji można ułożyć świeże listki mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, miedzi, manganu, witamin: C, B2, B6, B12, kwasu foliowego.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej