
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt wymieszaj z musli.

Krok 2
Jedz schłodzone.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: manganu, potasu, fosforu, wapnia, ryboflawiny, miedzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt z musli z suszonymi owocami
Fit musli z jogurtem sprawdzi się nie tylko jako pierwsze albo drugie śniadanie, ale będzie również szybką w przygotowaniu zdrową przekąską na podwieczorek. Wybierz musli bez cukru, za to wzbogacone dodatkiem suszonych owoców. Przez proces suszenia i odparowywania wody stają się one co prawda bardziej kaloryczne niż świeże w przeliczeniu na 100 g, ale zawierają też sporo witamin i są zdecydowanie lepszym wyborem niż gotowe słodycze. Pożywna porcja musli z jogurtem z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego w zdrowy sposób. Musli zrobisz też samodzielnie, mieszając płatki pełnoziarniste, np. owsiane, jęczmienne i żytnie, z rodzynkami, suszonymi morelami, jabłkami, śliwkami lub żurawiną. Dwie łyżki stołowe wystarczą na jedną porcję. Wymieszaj je z jogurtem naturalnym o 2% zawartości tłuszczu i fit podwieczorek gotowy. Płatki, przed połączeniem z pozostałymi składnikami, możesz uprażyć na patelni, żeby stały się bardziej chrupiące. Spróbuj proponowanego przez nas połączenia musli z jogurtem i owocami – życzymy smacznego!