
Składniki
0.5 szklanki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Jogurt wymieszaj z musli.

Krok 2
Jedz schłodzone.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: manganu, potasu, fosforu, wapnia, ryboflawiny, miedzi.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Jogurt z musli z suszonymi owocami
Fit musli z jogurtem sprawdzi się nie tylko jako pierwsze albo drugie śniadanie, ale będzie również szybką w przygotowaniu zdrową przekąską na podwieczorek. Wybierz musli bez cukru, za to wzbogacone dodatkiem suszonych owoców. Przez proces suszenia i odparowywania wody stają się one co prawda bardziej kaloryczne niż świeże w przeliczeniu na 100 g, ale zawierają też sporo witamin i są zdecydowanie lepszym wyborem niż gotowe słodycze. Pożywna porcja musli z jogurtem z pewnością zaspokoi ochotę na coś słodkiego w zdrowy sposób. Musli zrobisz też samodzielnie, mieszając płatki pełnoziarniste, np. owsiane, jęczmienne i żytnie, z rodzynkami, suszonymi morelami, jabłkami, śliwkami lub żurawiną. Dwie łyżki stołowe wystarczą na jedną porcję. Wymieszaj je z jogurtem naturalnym o 2% zawartości tłuszczu i fit podwieczorek gotowy. Płatki, przed połączeniem z pozostałymi składnikami, możesz uprażyć na patelni, żeby stały się bardziej chrupiące. Spróbuj proponowanego przez nas połączenia musli z jogurtem i owocami – życzymy smacznego!