Jogurtowe ślimaczki ziołowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jogurtowe ślimaczki ziołowe

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
26 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

80 gramów

650 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

20 gramów

50 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody, cukru i drożdży zrób zaczyn, poczekaj aż zacznie pracować. Dodaj pozostałe składniki wraz z mini kostką, którą pokrusz w palcach i wyrób gładkie ciasto tak aby odchodziło od dłoni.

Krok 2

Ciasto podziel na 10 części, z każdej sformuj wałeczek, który zwiń w ślimaczka.

Krok 3

Połoz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj ściereczką bawełnianą i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 min.

Krok 4

Posmaruj bułeczki mlekiem, posyp makiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jogurtowe ślimaczki ziołowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burritos
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej