Składniki
80 gramów
650 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
400 gramów
20 gramów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody, cukru i drożdży zrób zaczyn, poczekaj aż zacznie pracować. Dodaj pozostałe składniki wraz z mini kostką, którą pokrusz w palcach i wyrób gładkie ciasto tak aby odchodziło od dłoni.
Krok 2
Ciasto podziel na 10 części, z każdej sformuj wałeczek, który zwiń w ślimaczka.
Krok 3
Połoz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj ściereczką bawełnianą i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 min.
Krok 4
Posmaruj bułeczki mlekiem, posyp makiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej