Składniki
80 gramów
650 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
400 gramów
20 gramów
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody, cukru i drożdży zrób zaczyn, poczekaj aż zacznie pracować. Dodaj pozostałe składniki wraz z mini kostką, którą pokrusz w palcach i wyrób gładkie ciasto tak aby odchodziło od dłoni.
Krok 2
Ciasto podziel na 10 części, z każdej sformuj wałeczek, który zwiń w ślimaczka.
Krok 3
Połoz je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryj ściereczką bawełnianą i odstaw do wyrośnięcia na ok. 30 min.
Krok 4
Posmaruj bułeczki mlekiem, posyp makiem. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej