Gambas a la plancha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gambas a la plancha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki posyp z obu stron solą.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć zmiażdżony czosnek i podsmaż chwileczkę, po czym dorzuć krewetki.

Krok 3

Smaż przez kilka minut, a gdy krewetki będą gotowe, wrzuć posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Garus
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej