Gambas a la plancha przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gambas a la plancha

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

null

8 sztuk

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże krewetki posyp z obu stron solą.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć zmiażdżony czosnek i podsmaż chwileczkę, po czym dorzuć krewetki.

Krok 3

Smaż przez kilka minut, a gdy krewetki będą gotowe, wrzuć posiekaną pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gambas a la plancha - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej