
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 sztuki
200 gramów
1 sztuka
4 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia przyprawić przyprawą Knorr i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 min.
Krok 2
Z jajka, 3 łyżek mleka, 3 łyżek mąki i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Łososia obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor.
Krok 3
Na patelni roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki i mleko, cały czas energicznie mieszać, aby sos beszamelowy był gładki i bez grudek. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką, dodajemy ugotowane al dente warzywa i delikatnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz, a wierz układamy usmażonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej