Łosoś na warzywnej pierzynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na warzywnej pierzynce

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przyprawić przyprawą Knorr i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 min.

Krok 2

Z jajka, 3 łyżek mleka, 3 łyżek mąki i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Łososia obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor.

Krok 3

Na patelni roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki i mleko, cały czas energicznie mieszać, aby sos beszamelowy był gładki i bez grudek. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką, dodajemy ugotowane al dente warzywa i delikatnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz, a wierz układamy usmażonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej