Łosoś na warzywnej pierzynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łosoś na warzywnej pierzynce

Autor: gukinga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 sztuki

200 gramów

1 sztuka

4 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia przyprawić przyprawą Knorr i skropić sokiem z cytryny, odstawić do lodówki na 30 min.

Krok 2

Z jajka, 3 łyżek mleka, 3 łyżek mąki i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe. Łososia obtoczyć w cieście i usmażyć na złoty kolor.

Krok 3

Na patelni roztopić masło, dodać 1 łyżkę mąki i mleko, cały czas energicznie mieszać, aby sos beszamelowy był gładki i bez grudek. Gotowy sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką, dodajemy ugotowane al dente warzywa i delikatnie mieszamy. Warzywa wykładamy na talerz, a wierz układamy usmażonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łosoś na warzywnej pierzynce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej