Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i czekoladą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakaowe naleśniki

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj z jajami, po czym dodaj mąke, sól i cukier.

Krok 2

Nastepnie dodaj jeszcze kakao, cukier waniliowy i płatki np. czekoladowe. Po zmieszaniu smaż na rozgrzanej patelni polanej bardzo małą ilością oleju.

Krok 3

Usmażone polej serkiem i podawaj złożone na pół. pasuje do nich sok z pomarańczy lub mleko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej