Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i czekoladą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakaowe naleśniki

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj z jajami, po czym dodaj mąke, sól i cukier.

Krok 2

Nastepnie dodaj jeszcze kakao, cukier waniliowy i płatki np. czekoladowe. Po zmieszaniu smaż na rozgrzanej patelni polanej bardzo małą ilością oleju.

Krok 3

Usmażone polej serkiem i podawaj złożone na pół. pasuje do nich sok z pomarańczy lub mleko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hiszpański omlet
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej