Kakaowe naleśniki z serkiem waniliowym i czekoladą – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kakaowe naleśniki

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 szklanki

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

150 gramów

250 gramów

2 łyżeczki

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zmiksuj z jajami, po czym dodaj mąke, sól i cukier.

Krok 2

Nastepnie dodaj jeszcze kakao, cukier waniliowy i płatki np. czekoladowe. Po zmieszaniu smaż na rozgrzanej patelni polanej bardzo małą ilością oleju.

Krok 3

Usmażone polej serkiem i podawaj złożone na pół. pasuje do nich sok z pomarańczy lub mleko.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kakaowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chleb w jajku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej