
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.
Krok 2
Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.
Krok 4
Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej