Kalmary w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.

Krok 2

Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.

Krok 4

Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej