Kalmary w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.

Krok 2

Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.

Krok 4

Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Soczyste pulpety
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej