
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.
Krok 2
Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.
Krok 4
Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























