
Składniki
4 łyżki
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.
Krok 2
Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 3
Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.
Krok 4
Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej