Kalmary w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary w pomidorach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz ze skórek i zgnieć widelcem na papkę.

Krok 2

Kalmary oczyść, pokrój i podsmaż na rozgrzanej oliwie.

Krok 3

Dodaj zgniecione pomidory, oregano i pieprz ziołowy. Wszystko wymieszaj, podgrzej, a następnie przełóż do rondla i zalej winem.

Krok 4

Duś przez 20 minut. Przed podaniem posyp startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary w pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa z soczewicy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej