Karpatka z masą adwokatową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

651

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

200 gramów

1.5 szklanki

1.5 szklanki

5 sztuk

krem:

80 mililitrów

4 sztuki

800 mililitrów

4 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

CIASTO: Do garnka wlać wodę i włożyć Kasię. Podpalić na gazie i czekać, aż Kasia się stopi i zacznie się wszystko gotować. Dodać mąkę i wymieszać. Ściągnąć z ognia i dać do ostudzenia.

Krok 2

Do letniego ciasta dodać jajka. Wymiksować.

Krok 3

Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć na blachy wysmarowane margaryną. Piec ok. 25-30 minut w 180 st. Po upieczeniu oba placki odłożyć.

Krok 4

KREM: 500 ml mleka zagotować. W mniejszej części rozpuścić wszystkie składniki prócz Kasi i adwokata. Wlać mleko z rozpuszczonymi składnikami do gotującego się mleka i zagotować.

Krok 5

Odstawić do ostudzenia. Kasię utrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu. Na koniec wmieszać adwokat.

Krok 6

Masę wyłożyć na jedną część placka, przykryć drugą częścią. Posypać na koniec cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karpatka z masą adwokatową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karpatka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej