Kasza manna na mleku z musem malinowym
łatwe
180 osób zapisało

Składniki
4 łyżki
1.66 szklanki
1 szklanka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę ugotuj na mleku.

Krok 2
Rozmrożone maliny zblenduj z cukrem. Ugotowaną kaszę podawaj z musem malinowym i listkami świeżej mięty.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, witaminy B2, witaminy B12, witaminy C, folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kasza manna na mleku z musem malinowym
Grysik to znakomity pomysł na szybkie i smaczne śniadanie - zapewne pamiętasz ten smak z dzieciństwa. Jednak sprawdzi się on doskonale na poranny posiłek także dla starszych. Czas na kaszę mannę na mleku z musem malinowym.
Dla kogo?
Kasza manna na mleku z musem malinowym to doskonałe rozwiązanie dla osób chcących szybko przygotować śniadanie na ciepło.
Na zdrowie!
Kasza manna stanowi doskonałą alternatywę dla innych mlecznych posiłków tak ochoczo serwowanych na śniadanie, np. kupnych mocno słodzonych płatków z mlekiem. Ponadto posiłek jest cennym źródłem wapnia (545,3 mg, czyli 68% RWS) i fosforu (487, 6 mg, czyli 70 % RWS), które to pomagają w utrzymaniu zdrowych i mocnych kości oraz zębów.
Czy wiesz, że?
Jak poznać dobry jakościowo grysik? Kolor kaszy manny powinien być biały z delikatnie żółtawym odcieniem. Najlepiej, jeśli widoczne są jedynie drobne cząstki bielma, bez ciemnych elementów otrębowych. W kaszy nie ma również miejsca na mąkę. Pamiętajmy, że produkt możemy spożywać maksymalnie do pięciu miesięcy po otwarciu.