Cynamonowo-czekoladowa kawa z bitą śmietaną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa z bitą smietaną.

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

10 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wode i zalej kawe 100 ml wrzątku.

Krok 2

Wykonaj bitą śmietane wg instrukcji na opakowaniu. Rozlej kawe do dwóch szklanek po tyle samo.

Krok 3

Zetrzyj czekolade, cukier zmieszaj z cynamonem.

Krok 4

Na kawe rozłóż ubita śmietane na to posyp cukier z cynamonem i startą czekoladę. podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej