Cynamonowo-czekoladowa kawa z bitą śmietaną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa z bitą smietaną.

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżeczki

1 sztuka

10 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wode i zalej kawe 100 ml wrzątku.

Krok 2

Wykonaj bitą śmietane wg instrukcji na opakowaniu. Rozlej kawe do dwóch szklanek po tyle samo.

Krok 3

Zetrzyj czekolade, cukier zmieszaj z cynamonem.

Krok 4

Na kawe rozłóż ubita śmietane na to posyp cukier z cynamonem i startą czekoladę. podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej