Cynamonowo-czekoladowa kawa z bitą śmietaną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa z bitą smietaną.

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

10 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wode i zalej kawe 100 ml wrzątku.

Krok 2

Wykonaj bitą śmietane wg instrukcji na opakowaniu. Rozlej kawe do dwóch szklanek po tyle samo.

Krok 3

Zetrzyj czekolade, cukier zmieszaj z cynamonem.

Krok 4

Na kawe rozłóż ubita śmietane na to posyp cukier z cynamonem i startą czekoladę. podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej