Cynamonowo-czekoladowa kawa z bitą śmietaną – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kawa z bitą smietaną.

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

10 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wode i zalej kawe 100 ml wrzątku.

Krok 2

Wykonaj bitą śmietane wg instrukcji na opakowaniu. Rozlej kawe do dwóch szklanek po tyle samo.

Krok 3

Zetrzyj czekolade, cukier zmieszaj z cynamonem.

Krok 4

Na kawe rozłóż ubita śmietane na to posyp cukier z cynamonem i startą czekoladę. podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kawa z bitą smietaną. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej