
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
10 gramów
2 łyżeczki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wode i zalej kawe 100 ml wrzątku.
Krok 2
Wykonaj bitą śmietane wg instrukcji na opakowaniu. Rozlej kawe do dwóch szklanek po tyle samo.
Krok 3
Zetrzyj czekolade, cukier zmieszaj z cynamonem.
Krok 4
Na kawe rozłóż ubita śmietane na to posyp cukier z cynamonem i startą czekoladę. podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej