Truskawki po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawki po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

10 dekagramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek poodrywaj szypułki.

Krok 2

Truskawki zanurz w winie, następnie osącz i ułóż w salaterce, posyp cukrem pudrem.

Krok 3

Kremówkę ubij i wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej