
Składniki
20 dekagramów
0.5 kilograma
10 dekagramów
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z truskawek poodrywaj szypułki.
Krok 2
Truskawki zanurz w winie, następnie osącz i ułóż w salaterce, posyp cukrem pudrem.
Krok 3
Kremówkę ubij i wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej