Truskawki po włosku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Truskawki po włosku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

0.5 kilograma

10 dekagramów

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z truskawek poodrywaj szypułki.

Krok 2

Truskawki zanurz w winie, następnie osącz i ułóż w salaterce, posyp cukrem pudrem.

Krok 3

Kremówkę ubij i wyłóż na truskawki. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Truskawki po włosku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej