KEKS BANANOWY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

110 gramów

3 szklanki

1 szklanka

1 szklanka

4 sztuki

4 sztuki

2 opakowania

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztopić KASIĘ i ostudzić.

Krok 2

Kasię, cukier, sól i skórkę z cytryny ubić mikserem na puszystą masę.

Krok 3

Dodawać po jednym jajku i nadal ubijać.

Krok 4

Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia.

Krok 5

Przesiać suche składniki i po trochu dodawać do masy.

Krok 6

Na końcu dodać czekoladę pokrojoną w kostkę, banany w plastrach i posiekane orzechy, wszystko wymieszać delikatnie łyżką.

Krok 7

Ciasto wyłożyć do 2 keksówek wysmarowanych KASIĄ i wyłożonych papierem do pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KEKS BANANOWY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej