Keks z bakaliami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

103

1007 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1296 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1567 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

250 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

150 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Kasię utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodając po 1 żółtku.

Krok 2

Z białek ubić pianę. Do masy Kasiowej dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek. Dodać bakalie, połączyć.

Krok 3

Ciasto przełożyć do średniej formy keksowej, wysmarowanej Kasią i wysypanej bułką tartą. Piec około 1 godz.

Krok 4

Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem i udekorować siekanymi bakaliami.

8

Opinie o przepisie

  • Elżbieta  Mańko

    Elżbieta Mańko

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kałasz

    Jadwiga Kałasz

    dwa razy czytałam było 1 jajko sory!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • M Eva Kama

    M Eva Kama

    Przeczytaj jeszcze raz,jest napisane :jajko 5 szt. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuczyńska

    Ewa Kuczyńska

    Keks i mazurek bez tego nie ma Swiąt

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kałasz

    Jadwiga Kałasz

    keks z jednym jakiem ??? pierwsze słyszę ale smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Duyck

    Anna Duyck

    cd. jest ogromna ilość bakali.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Duyck

    Anna Duyck

    W keksie zrobionym przezemni z przepisu mojej mamy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Sokal

    Jolanta Sokal

    Zwibak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Keks z bakaliami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej