Klopsiki wege z sosem kurkowo-pieczarkowym
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 puszka
200 mililitrów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
200 gramów
1 gram
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę gryczaną płuczę na sitku, przekładam do garnka. Kostkę Knorr Bulion warzywny rozpuszczam w 400 ml wody zimnej i wlewam do kaszy. Gotuję na wolnym ogniu, aż kasza będzie miękka. Przekładam do miski, dodaję odsączoną soczewicę. Rozdrabniam blenderem, ale nie na miazgę.
Krok 2
Cebulę drobno kroję i przesmażam na oleju. Przekładam na talerz. Paprykę drobno kroję i też przesmażam. Połowę cebuli i paprykę przekładam do kaszy i soczewicy, dodaję pokrojoną natkę połowę, przyprawę do mięs Knorr według uznania, jajko.
Krok 3
Całość mieszam, formuję nieduże klopsiki, które obtaczam w panierce fix. Układam na blasze i piekę około 20 minut
Krok 4
W tym czasie pieczarki kroję, przesmażam na oleju, dodaję cebulkę odłożoną. Knorr Fix Kurczak w sosie kurkowym rozrabiam w 200 ml śmietanki i 200 ml zimnej wody. Wlewam do pieczarek i zagotowuję. Do sosu wkładam klopsiki, posypuję natką pietruszki. Podaję z ogórkiem korniszonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie kurkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej