Kokosowa babka bez glutenu

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

92 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

154 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę do babki z kominkiem posmaruj Kasią i posyp mąką migdałową.

Krok 2

Jaja utrzyj z cukrem na puszystą masę.

Krok 3

Ciągle ucierając, dodaj przestudzoną Kasię, a następnie mąkę migdałową wymieszaną z bezglutenowym proszkiem do pieczenia i wiórkami.

Krok 4

Ciasto przełóż do formy i piecz w 180 st. C około 40 minut.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowa babka bez glutenu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Mieszana babka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kokosowa babka bez glutenuKokosowa babka bez glutenu

Kokosowa babka bezglutenowa to świetny dowód na to, że osoby na diecie bezglutenowej wcale nie muszą rezygnować z klasycznych wypieków. Sprawdzi się zarówno na Wielkanoc, jak i podana jako niedzielny dodatek do kawy – wtedy możesz upiec ją w keksówce. Pyszne, puszyste ciasto ucierane, z delikatnym słodkim smakiem i aromatem kokosa, to wyjątkowo udane połączenie. Pamiętaj tylko o tym, by sięgnąć podczas jego przygotowywania po specjalny bezglutenowy proszek do pieczenia. Żeby urozmaicić smak babki kokosowej, dodaj do ciasta kawałki kandyzowanego ananasa albo suszonego mango. Ze smakiem kokosa dobrze będzie komponowała się także cytryna. Zetrzyj do ciasta sparzoną skórkę albo dodaj nieco cytrynowego aromatu. Gotową, przestudzoną babkę polej klasycznym lukrem albo polewą. Bardzo dobrze będzie pasowała ta z gorzkiej czekolady. Na koniec posyp ciasto wiórkami albo płatkami kokosowymi, dobrze będą wyglądały także zblanszowane migdały. Przygotuj kokosową babkę bezglutenową i przekonaj się, jak łatwe może być pieczenie!