Kolorowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaszłyki

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Boczek pociąć w paski.

Krok 3

Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.

Krok 4

Polać olejem i posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.

Krok 2

Warzywa umyć. Paprykę pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej