Kolorowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaszłyki

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Boczek pociąć w paski.

Krok 3

Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.

Krok 4

Polać olejem i posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.

Krok 2

Warzywa umyć. Paprykę pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej