Kolorowe szaszłyki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe szaszłyki

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Boczek pociąć w paski.

Krok 3

Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.

Krok 4

Polać olejem i posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.

Krok 2

Warzywa umyć. Paprykę pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w plastry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe szaszłyki  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej