
Składniki
2 sztuki
5 łyżek
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Boczek pociąć w paski.
Krok 3
Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności.
Krok 4
Polać olejem i posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.
Krok 2
Warzywa umyć. Paprykę pokroić w kawałki. Cebule obrać, pokroić w plastry.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej