
Składniki
4 sztuki
12 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdego banana nacinamy z wierzchu nożem, wycinając taki podłużny paseczek, grubości około centymetra lub ciut więcej.
Krok 2
W jego miejsce wtykamy 3 kostki czekolady.
Krok 3
Stawiamy na rozgrzanym grillu i grillujemy aż cała skórka zrobi się czarna, a czekolada się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej