
Składniki
4 sztuki
12 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdego banana nacinamy z wierzchu nożem, wycinając taki podłużny paseczek, grubości około centymetra lub ciut więcej.
Krok 2
W jego miejsce wtykamy 3 kostki czekolady.
Krok 3
Stawiamy na rozgrzanym grillu i grillujemy aż cała skórka zrobi się czarna, a czekolada się rozpuści.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej