Kotlety wieprzowe po katalońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe po katalońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

6 plastrów

2 sztuki

1 szczypta

null

8 łyżek

4 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku.

Krok 3

W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz.

Krok 4

Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej