
Składniki
4 sztuki
6 plastrów
2 sztuki
1 szczypta
null
8 łyżek
4 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku.
Krok 3
W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz.
Krok 4
Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Podobne przepisy
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej