Kotlety wieprzowe po katalońsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety wieprzowe po katalońsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

4 sztuki

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

4 sztuki

null

8 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab umyj i rozbij tłuczkiem lub ręką na kotlety.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj w talarki. Z jednej cytryny zetrzyj skórkę i wymieszaj z cebulą. Resztę wyciśnij na sok i wymieszaj dokładnie z oliwą, dodając posiekaną cebulę ze skórką cytrynową i dopraw do smaku.

Krok 3

W tak przygotowanej marynacie namocz kotlety i odstaw na 3 godz.

Krok 4

Przed pieczeniem odsącz mięso i wrzuć na grilla. Piecz po ok. 10 min. z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe po katalońsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej