
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło w garnku, cebulę pokrój w kostkę i dodaj do garnka.
Krok 2
Dodaj groszek i zamieszaj.
Krok 3
Dolej bulion, gotuj do czasu, gdy groszek stanie się miękki.
Krok 4
Zupę zmiksuj, dodaj cukier i ewentualnie sól. Udekoruj zupę śmietaną, grzankami i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej