Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
3 szklanki
3 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść masło w garnku, cebulę pokrój w kostkę i dodaj do garnka.
Krok 2
Dodaj groszek i zamieszaj.
Krok 3
Dolej bulion, gotuj do czasu, gdy groszek stanie się miękki.
Krok 4
Zupę zmiksuj, dodaj cukier i ewentualnie sól. Udekoruj zupę śmietaną, grzankami i koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
127 osób ogląda przepis: 
Calzone z kurczakiem
60 min.
średnie
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej