Ziemniaki z nadzieniem z kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z nadzieniem z kurek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyj, osusz i pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj kurki i Bulion grzybowy Knorr. Duś kilka minut do odparowania płynu. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź, przekrój na pół i wydrąż.

Krok 3

Do każdej połówki ziemniaków nałóż farsz, a każdą połówkę przykryj plasterkiem sera żółtego.Zapiekaj 20 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej