Ziemniaki z nadzieniem z kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z nadzieniem z kurek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyj, osusz i pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj kurki i Bulion grzybowy Knorr. Duś kilka minut do odparowania płynu. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź, przekrój na pół i wydrąż.

Krok 3

Do każdej połówki ziemniaków nałóż farsz, a każdą połówkę przykryj plasterkiem sera żółtego.Zapiekaj 20 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej