Ziemniaki z nadzieniem z kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z nadzieniem z kurek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyj, osusz i pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj kurki i Bulion grzybowy Knorr. Duś kilka minut do odparowania płynu. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź, przekrój na pół i wydrąż.

Krok 3

Do każdej połówki ziemniaków nałóż farsz, a każdą połówkę przykryj plasterkiem sera żółtego.Zapiekaj 20 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej