Ziemniaki z nadzieniem z kurek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ziemniaki z nadzieniem z kurek

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

400 gramów

1 sztuka

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurki umyj, osusz i pokrój. Cebulę posiekaj. Na rozgrzanej oliwie zeszklij cebulę, dodaj kurki i Bulion grzybowy Knorr. Duś kilka minut do odparowania płynu. Dopraw pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Przestudź, przekrój na pół i wydrąż.

Krok 3

Do każdej połówki ziemniaków nałóż farsz, a każdą połówkę przykryj plasterkiem sera żółtego.Zapiekaj 20 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki z nadzieniem z kurek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej