Krabowe tartinki San Sebastian

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.25 szklanki

3 łyżki

0.3 szklanki

1 szklanka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 2

12 foremek do mini mufinek oraz arkusze ciasta won ton posmaruj oliwą. Włóż 12 arkuszy ciasta do foremek i zapiekaj 10 minut.

Krok 3

Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmaż do momentu, gdy grzyby będą miękkie, a patelnia sucha.

Krok 5

Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i smaż przez 5 minut.

Krok 6

Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzewaj i dopraw do smaku.

Krok 7

Gorące nadzienie nałóż na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej