
Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
0.25 szklanki
3 łyżki
0.3 szklanki
1 szklanka
12 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 2
12 foremek do mini mufinek oraz arkusze ciasta won ton posmaruj oliwą. Włóż 12 arkuszy ciasta do foremek i zapiekaj 10 minut.
Krok 3
Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmaż do momentu, gdy grzyby będą miękkie, a patelnia sucha.
Krok 5
Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i smaż przez 5 minut.
Krok 6
Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzewaj i dopraw do smaku.
Krok 7
Gorące nadzienie nałóż na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej