Składniki
0.5 szklanki
1 szczypta
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
0.25 szklanki
3 łyżki
0.3 szklanki
1 szklanka
12 sztuk
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
Krok 2
12 foremek do mini mufinek oraz arkusze ciasta won ton posmaruj oliwą. Włóż 12 arkuszy ciasta do foremek i zapiekaj 10 minut.
Krok 3
Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę przez 5 minut.
Krok 4
Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmaż do momentu, gdy grzyby będą miękkie, a patelnia sucha.
Krok 5
Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i smaż przez 5 minut.
Krok 6
Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzewaj i dopraw do smaku.
Krok 7
Gorące nadzienie nałóż na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej