Krabowe tartinki San Sebastian przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krabowe tartinki San Sebastian

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

2 łyżki

0.25 szklanki

3 łyżki

0.3 szklanki

1 szklanka

12 sztuk

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.

Krok 2

12 foremek do mini mufinek oraz arkusze ciasta won ton posmaruj oliwą. Włóż 12 arkuszy ciasta do foremek i zapiekaj 10 minut.

Krok 3

Na średnim ogniu podsmaż cebulę i paprykę przez 5 minut.

Krok 4

Dodaj czosnek oraz pieczarki i podsmaż do momentu, gdy grzyby będą miękkie, a patelnia sucha.

Krok 5

Dodaj przecier pomidorowy, sherry oraz śmietanę i smaż przez 5 minut.

Krok 6

Dodaj mięso kraba, wymieszaj, podgrzewaj i dopraw do smaku.

Krok 7

Gorące nadzienie nałóż na podpieczone spody z ciasta i przybierz odrobiną natki i parmezanu. Podawaj na ciepło.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krabowe tartinki San Sebastian - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej