
Składniki
100 gramów
75 gramów
350 gramów
6 łyżek
350 gramów
0.2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka zetrzyj na grubej tarce, a następnie zmieszaj z sokiem z cytryny.
Krok 2
Utrzyj jogurt z cukrem na gładką masę.
Krok 3
Domieszaj wanilii i jabłek.
Krok 4
Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do kremu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej