Krem jabłkowo – jogurtowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem jabłkowo – jogurtowy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

75 gramów

350 gramów

6 łyżek

350 gramów

0.2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka zetrzyj na grubej tarce, a następnie zmieszaj z sokiem z cytryny.

Krok 2

Utrzyj jogurt z cukrem na gładką masę.

Krok 3

Domieszaj wanilii i jabłek.

Krok 4

Ubij śmietanę na sztywną pianę. Dodaj do kremu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem jabłkowo – jogurtowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej