Krem szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem szpinakowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.

Krok 2

Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.

Krok 3

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej