
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 litr
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.
Krok 3
Wywar dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej