Krem szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem szpinakowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.

Krok 2

Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.

Krok 3

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej