Krem szpinakowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem szpinakowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

3 łyżki

2 sztuki

1 litr

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.

Krok 2

Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.

Krok 3

Wywar dokładnie zmiksuj.

Krok 4

Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.

Krok 5

Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem szpinakowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej