
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 litr
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.
Krok 3
Wywar dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej