
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
3 łyżki
2 sztuki
1 litr
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeże liście szpinaku uduś na oliwie.
Krok 2
Czosnek posiekaj i dodaj do szpinaku wraz z bulionem.
Krok 3
Wywar dokładnie zmiksuj.
Krok 4
Roztrzep żółtka i wymieszaj ze śmietaną. Wlej do wywaru.
Krok 5
Dopraw solą i pieprzem i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej