
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 pęczka
170 gramów
0.5 szklanki
500 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki. Szalotki oraz kolendrę posiekaj.
Krok 2
Krewetki smaż na grillu przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 3
Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą i odsącz.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i podsmaż, aby były miękkie.
Krok 5
Na talerzach ułóż makaron, na niego krewetki, posyp je szalotkami oraz orzeszkami, polej podgrzanym sosem Nuoc cham i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej