
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 pęczka
170 gramów
0.5 szklanki
500 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki. Szalotki oraz kolendrę posiekaj.
Krok 2
Krewetki smaż na grillu przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 3
Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą i odsącz.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i podsmaż, aby były miękkie.
Krok 5
Na talerzach ułóż makaron, na niego krewetki, posyp je szalotkami oraz orzeszkami, polej podgrzanym sosem Nuoc cham i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























