Krewetki z grilla po wietnamsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z grilla po wietnamsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 pęczka

170 gramów

0.5 szklanki

500 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i usuń czarne żyłki. Szalotki oraz kolendrę posiekaj.

Krok 2

Krewetki smaż na grillu przez 3 minuty z każdej strony.

Krok 3

Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą i odsącz.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i podsmaż, aby były miękkie.

Krok 5

Na talerzach ułóż makaron, na niego krewetki, posyp je szalotkami oraz orzeszkami, polej podgrzanym sosem Nuoc cham i posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej