Krewetki z grilla po wietnamsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki z grilla po wietnamsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

6 sztuk

0.5 pęczka

170 gramów

0.5 szklanki

500 gramów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki umyj i usuń czarne żyłki. Szalotki oraz kolendrę posiekaj.

Krok 2

Krewetki smaż na grillu przez 3 minuty z każdej strony.

Krok 3

Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą i odsącz.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i podsmaż, aby były miękkie.

Krok 5

Na talerzach ułóż makaron, na niego krewetki, posyp je szalotkami oraz orzeszkami, polej podgrzanym sosem Nuoc cham i posyp kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki z grilla po wietnamsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej