
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
0.5 pęczka
170 gramów
0.5 szklanki
500 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki umyj i usuń czarne żyłki. Szalotki oraz kolendrę posiekaj.
Krok 2
Krewetki smaż na grillu przez 3 minuty z każdej strony.
Krok 3
Makaron wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty, a następnie przelej zimną wodą i odsącz.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć szalotki i podsmaż, aby były miękkie.
Krok 5
Na talerzach ułóż makaron, na niego krewetki, posyp je szalotkami oraz orzeszkami, polej podgrzanym sosem Nuoc cham i posyp kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej