Kukurydza na ostro z chilli i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydza na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz. Cebulę drobno posiekaj, czosnek i czerwone suszone papryczki zmiażdż, zieloną chilli drobno posiekaj.

Krok 2

W moździerzu utrzyj kminek, czosnek, kolendrę, sól, świeżą zieloną chilli i drobno posiekaną cebulę na gładką masę.

Krok 3

Na dużej patelni roztop masło.

Krok 4

Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż przez 7 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Następnie dodaj zmiażdżone czerwone chilli.

Krok 6

Wsyp kukurydzę, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Na koniec wlej sok z cytryny i posyp posiekanymi listkami kolendry. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sos pieczarkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej