Kukurydza na ostro z chilli i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydza na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz. Cebulę drobno posiekaj, czosnek i czerwone suszone papryczki zmiażdż, zieloną chilli drobno posiekaj.

Krok 2

W moździerzu utrzyj kminek, czosnek, kolendrę, sól, świeżą zieloną chilli i drobno posiekaną cebulę na gładką masę.

Krok 3

Na dużej patelni roztop masło.

Krok 4

Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż przez 7 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Następnie dodaj zmiażdżone czerwone chilli.

Krok 6

Wsyp kukurydzę, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Na koniec wlej sok z cytryny i posyp posiekanymi listkami kolendry. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej