Kukurydza na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz. Cebulę drobno posiekaj, czosnek i czerwone suszone papryczki zmiażdż, zieloną chilli drobno posiekaj.

Krok 2

W moździerzu utrzyj kminek, czosnek, kolendrę, sól, świeżą zieloną chilli i drobno posiekaną cebulę na gładką masę.

Krok 3

Na dużej patelni roztop masło.

Krok 4

Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż przez 7 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Następnie dodaj zmiażdżone czerwone chilli.

Krok 6

Wsyp kukurydzę, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Na koniec wlej sok z cytryny i posyp posiekanymi listkami kolendry. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej