Kukurydza na ostro z chilli i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydza na ostro

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydzę odsącz. Cebulę drobno posiekaj, czosnek i czerwone suszone papryczki zmiażdż, zieloną chilli drobno posiekaj.

Krok 2

W moździerzu utrzyj kminek, czosnek, kolendrę, sól, świeżą zieloną chilli i drobno posiekaną cebulę na gładką masę.

Krok 3

Na dużej patelni roztop masło.

Krok 4

Dodaj roztartą cebulę z przyprawami i smaż przez 7 minut ciągle mieszając.

Krok 5

Następnie dodaj zmiażdżone czerwone chilli.

Krok 6

Wsyp kukurydzę, wymieszaj i smaż jeszcze 2 minuty. Na koniec wlej sok z cytryny i posyp posiekanymi listkami kolendry. Podawaj na gorąco.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydza na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej