Kuleczki krewetkowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 pęczek

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

250 gramów

50 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem odrobinę soli, pieprz, cukier, słoninę oraz wino.

Krok 2

Naczynie z mieszanką w włóż do garna z gorącą wodą i mieszaj dopóki tłuszcz się nie rozpuści.

Krok 3

Krewetki siekaj aż do uzyskania jednolitej masy a potem przełóż do miski z tłuszczem.

Krok 4

Zeszklij cebulę i dodaj do niej wieprzowinę. Wymieszaj to z masą krewetkową, koprem oraz chili.

Krok 5

Zmieszaj bułkę tartą z pokruszoną kostką rosołową.

Krok 6

Z uprzednio przygotowanej masy uformuj kulki i mocz je w jajku a potem panieruj w bułce. Usmaż je na złoto na głębokim tłuszczu.

Krok 7

Serwuj na liściach sałaty udekorowane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej