Kuleczki krewetkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki krewetkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 pęczek

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

250 gramów

50 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem odrobinę soli, pieprz, cukier, słoninę oraz wino.

Krok 2

Naczynie z mieszanką w włóż do garna z gorącą wodą i mieszaj dopóki tłuszcz się nie rozpuści.

Krok 3

Krewetki siekaj aż do uzyskania jednolitej masy a potem przełóż do miski z tłuszczem.

Krok 4

Zeszklij cebulę i dodaj do niej wieprzowinę. Wymieszaj to z masą krewetkową, koprem oraz chili.

Krok 5

Zmieszaj bułkę tartą z pokruszoną kostką rosołową.

Krok 6

Z uprzednio przygotowanej masy uformuj kulki i mocz je w jajku a potem panieruj w bułce. Usmaż je na złoto na głębokim tłuszczu.

Krok 7

Serwuj na liściach sałaty udekorowane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej