Kuleczki krewetkowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kuleczki krewetkowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 pęczek

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

2 łyżki

250 gramów

50 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmieszaj razem odrobinę soli, pieprz, cukier, słoninę oraz wino.

Krok 2

Naczynie z mieszanką w włóż do garna z gorącą wodą i mieszaj dopóki tłuszcz się nie rozpuści.

Krok 3

Krewetki siekaj aż do uzyskania jednolitej masy a potem przełóż do miski z tłuszczem.

Krok 4

Zeszklij cebulę i dodaj do niej wieprzowinę. Wymieszaj to z masą krewetkową, koprem oraz chili.

Krok 5

Zmieszaj bułkę tartą z pokruszoną kostką rosołową.

Krok 6

Z uprzednio przygotowanej masy uformuj kulki i mocz je w jajku a potem panieruj w bułce. Usmaż je na złoto na głębokim tłuszczu.

Krok 7

Serwuj na liściach sałaty udekorowane kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kuleczki krewetkowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Cynamonki
czas przygotowania
180 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej