Kulki a la rafaello

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 łyżki

4 łyżki

0.5 szklanki

4 opakowania

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, następnie dodać żółtko oraz kakao i spirytus (ciągle ucierając)

Krok 2

Herbatniki drobno pokruszyć i wrzucić do masy.

Krok 3

Formować małe kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych.

Krok 4

Gotowe kuleczki przechowywać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej