
Składniki
10 dekagramów
1 łyżka
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
20 dekagramów
2 kilogramy
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 1,5 litra wody wsyp około 10 dag soli, zagotuj, a następnie przestudź. Kurę pokrój na porcje i włóż do wywaru na 2 dni.
Krok 3
Zdejmij skórę i podziel mięso na drobne kawałki.
Krok 2
Po tym czasie wyjmij mięso i ugotuj je, używając minimalnej ilości wody.
Krok 4
Do majonezu dodaj słodką śmietanę, dopraw ją z cukrem i skruszoną.
Krok 5
Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do sosu majonezowego. Półmisek wyłóż sałatą, połóż kawałki kury, a całość zalej sosem ananasowym. Podawaj z ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej