Kura w ananasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura w ananasie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

2 kilogramy

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1,5 litra wody wsyp około 10 dag soli, zagotuj, a następnie przestudź. Kurę pokrój na porcje i włóż do wywaru na 2 dni.

Krok 3

Zdejmij skórę i podziel mięso na drobne kawałki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij mięso i ugotuj je, używając minimalnej ilości wody.

Krok 4

Do majonezu dodaj słodką śmietanę, dopraw ją z cukrem i skruszoną.

Krok 5

Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do sosu majonezowego. Półmisek wyłóż sałatą, połóż kawałki kury, a całość zalej sosem ananasowym. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej