Kura w ananasie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kura w ananasie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

10 dekagramów

1 łyżka

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

20 dekagramów

2 kilogramy

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1,5 litra wody wsyp około 10 dag soli, zagotuj, a następnie przestudź. Kurę pokrój na porcje i włóż do wywaru na 2 dni.

Krok 3

Zdejmij skórę i podziel mięso na drobne kawałki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij mięso i ugotuj je, używając minimalnej ilości wody.

Krok 4

Do majonezu dodaj słodką śmietanę, dopraw ją z cukrem i skruszoną.

Krok 5

Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do sosu majonezowego. Półmisek wyłóż sałatą, połóż kawałki kury, a całość zalej sosem ananasowym. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej