Kura w ananasie

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

null

3 sztuki

20 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1,5 litra wody wsyp około 10 dag soli, zagotuj, a następnie przestudź. Kurę pokrój na porcje i włóż do wywaru na 2 dni.

Krok 3

Zdejmij skórę i podziel mięso na drobne kawałki.

Krok 2

Po tym czasie wyjmij mięso i ugotuj je, używając minimalnej ilości wody.

Krok 4

Do majonezu dodaj słodką śmietanę, dopraw ją z cukrem i skruszoną.

Krok 5

Ananasa pokrój w kostkę i dodaj do sosu majonezowego. Półmisek wyłóż sałatą, połóż kawałki kury, a całość zalej sosem ananasowym. Podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kura w ananasie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej