Kurczak tajski z bazylią

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Egzotyczny smak KURCZAKA TAJSKIEGO Z BAZYLIĄ to zasługa sosu ostrygowego. Warto go mieć w domu, bo świetnie pasuje do większości potraw tajskich, chińskich i wietnamskich. Nie wolno jedynie wąchać tego sosu. Uwierzcie mi - nie pachnie zbyt przyjemnie.

Krok 2

Kurczaka przypraw solą i pieprzem, podsmaż na 2 łyżkach oleju. Przełóż na talerz, wylej zużyty olej, wlej pozostały świeży (nie myj patelni, niech pozostanie smak). Zeszklij cebulę, czosnek i chili. Dodaj przekrojone wzdłuż na pół fasolki oraz kurczaka. Wymieszaj, podgrzewaj jeszcze przez chwilę. Dodaj sos ostrygowy, cukier i sok z cytryny oraz pokruszoną minikostkę czosnkową. Wymieszaj, duś minutę. Posyp bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak tajski z bazylią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej